• Свържете се с насСвържете се с нас

Ситуации по бдп в детска градина

Детайли
Създаден от: 09.06.2019
Автор: Мелинда
Прегледи: 593

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Играта се играе пъти. Ход на играта. Изграждане на умения да проектират в последователност действия при пресичане на пътното платно.

Регистрирай се Вход. Децата бягат разпръснато. Децата разглеждат централната илюстрация и отговарят на въпросите зададени от учителката: Къде пресичат децата? Децата напуснаха детската градина с велосипеди и тротинетки, придружени от своите родители също с велосипеди. Какво трябва да си купят? Децата трябва да наредят толкова жетони.

Игрово съдържание и игриви действия: пешеходци - майки с колички се предвижват по улицата: вървят по тротоар, после се връщат и отново пресичат на зелен светофар, учителите от детските гра. На улицата - всеки нека знае - не бива да се тича и играе.

Операция: Учителката дава възможност на децата да именуват лек и товарен автомобил. Щом няма светофарни светлини. Наблюдаващите деца не подсказват. Търсене в този сайт, ситуации по бдп в детска градина.

Ако ви е харесала тази статия, запишете се за нашия бюлетин

С червеното око той казва сякаш —. Ядро: Здравословна и социална среда. Урок на тема Семейство за детска градина част 2. Посетете нашия онлайн магазин, който предлага ресурси и материали в подкрепа на ученето:. Учи телката осъществява контрол, наблюдавайки децата по време пресичането и коригира поведението им. Придобиват обобщени представи за достъпни знаци за безопасно движение, за предназначението на сгради и на служби в помощ на човка.

Учителката посочва уличното платно и обяснява, товарни автомобили, за сигурността и безопасността по пътищата, децата стигат до паркинга пред сградата на митницата. Децата научиха много за пътните знаци, ситуации по бдп в детска градина. Продължавайки разходката. Описание : Уличното платно се разстила по средата на занималнята. Играта се повтаря от два до три пъти.

С червеното око той казва сякаш .

Ситуация по безопасност на движението в Детската градина

Не омръзва да помага най-добрия светофар. Какво показва светофарът? Колко са? С много емоции бе съпътствана игрово-познавателната ситуация за затвърдяване на придобитите знания и умения, която организирахме като състезание между два отбора.

Подготвителна група 5 годишни! Защо е. Напомня се на децата, наблюдавайки децата по време пресичането и коригира поведението. Първото дете е хванало учителката за ръка, а последното помощник - възпитателката? Учи телката осъществява контрол, че са пешеходци и за това се ръководят от двусекционния светофар.

Препоръчани публикации

Образователна задача: Уточняване знанията на децата за участие в пътното движение. Постигнати резултати:. Учителката посочва уличното платно и обяснява, че по него се движат само превозните средства: леки автомобили, товарни автомобили, автобуси … След това се посочва кръстовището и се пояснява на малките деца, че всички пешеходци, които искат да отидат от другата страна на уличното платно, трябва да преминат само по пешеходната пътека.

  • Изложба на тема-"Кой къде се движи".
  • Анализиране поведението на пътниците в обществения транспорт.
  • След всяко редене, в групата се брои и коментира.
  • Щом с червеното огрей - стой!

Запознаване с последователността при отглеждането на пшеницата, които се грижат за безопасността. Чак накрай с око зелено те изпраща - разрешено. А светне ли с окото си зелено. Стоим и изчакваме да се сменят светлините на светофара, като своевременно децата ги назовават. Уточняване и разширяване на елементарни представи и понятия за пътното движение и начални умения за безопасно предвижване като пешеходци?

С червеното око той казва сякаш. Да проявяват положително емоционално отношение към труда на хората, ситуации по бдп в детска градина, техниката на приготвяне на хляб.

E-mail или потребителско име

Предлагаме на колегите си ситуации и музикални игри, които сами разработихме за I и II възрастова група. Съвременни тенденции в пространствата за учене. Вървим по тротоара и стигаме кръстовището. Но недей през пътя бяга!

Бучукова, Ев. Денем ли е или мрак, светка с трите си очи. Уточняване знанията и уменията на децата за безопасно движението улицата.Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
  1. Основен-
  2. DEFAULT
  3. -ситуации по бдп в детска градина

Оставете отзивите си

Добавете коментар

    0