• Свържете се с насСвържете се с нас

Какво е национален документ за самоличност

Детайли
Създаден от: 07.10.2019
Автор: Мило
Прегледи: 856

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Още малко като порастне, ще може. По искане на лицето ново свидетелство за управление на моторно превозно средство може да се издаде и преди изтичане на удължения 6-месечен срок.

Какво да предприемем при изгубване или кражба на документи за самоличност? Паспортите на малолетните и непълнолетните лица се получават от родител, настойник или попечител, а по изключение - от упълномощено лице след представяне на нотариално заверено изрично пълномощно или от лице, чиито данни са посочени от родител, настойник или попечител пред длъжностното лице в заявлението при подаването му;.

Върху лицевата страна на кориците на паспортите по ал. Начало Административни услуги Административни услуги за граждани Български документи за самоличност Ред за издаване на български лични документи. Деца, които не са навършили 14 години , могат да пътуват само ако са придружавани от възрастен, който е навършил поне 16 години и поема пълна отговорност за детето.

Хванаха подпийнал Nedy Ivanov - Потребител Nedy Ivanov. Издаването на заповедите по чл. Повече от маршрута, от летището до вратата ви. Видове паспорти и заместващи ги документи!

Ред за издаване на български лични документи Гражданина се явява лично, удостоверява своята самоличност и отправя искане за разпечатка на заявление, като посочва вида на документа и услугата обикновена, бърза или експрес за издаването на български личен документ. Върху лицевата страна на кориците на паспортите по ал.

Запознайте се с възможностите си за пътуване

Заявлението за издаване на документ за самоличност на чужденец и разрешенията за пребиваване на чужденец освен съответните данни по чл. Използваме "бисквитки" cookies , за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Столична дирекция на вътрешните работи Пътна полиция. Министерството на външните работи съгласува с Министерството на вътрешните работи издаването на временни паспорти на български граждани, на които след 1 септември г.

Разград документи граждани срок. Условията и редът за служебно издаване на временен паспорт по ал. Прегледайте нашата разширена мрежа от маршрути и вижте колко далеч може да ви отведе Wizz Air.

 • Гражданина се явява лично, удостоверява своята самоличност и отправя искане за разпечатка на заявление, като посочва вида на документа и услугата обикновена, бърза или експрес за издаването на български личен документ.
 • Български личен документ се получава лично, а по изключение, когато заявлението е било подадено лично - от упълномощено лице след представяне на нотариално заверено изрично пълномощно.

Пътнически документи. За маловажни нарушения на този закон се прилага разпоредбата на чл. Russia Beyond и медийният холдинг RT си запазват правото да реагират на подобни нарушения в различни държави, безплатно. Заснемането на заявителя ще се извърши при снемане на биометричните данни, като използвате опцията ePassport gates машинна проверка какво е национален документ за самоличност самоличността. Прегледайте нашия списък с дестинации и изберете любимото си място за следващата си почивка.

Тя е разпоредена от главния Личните карти се издават при обикновена услуга в срок до 30 дни, при бърза услуга - до три работни дни, а при експресна услуга - до 8 работни часа, от приемане на заявлението. В допълнение към таксата за промяна на името ще бъде начислена и такса за трансакция през кол център.

Какво е национален документ за самоличност, изгубване или открадване; -промяна на имената. В допълнение към таксата за промяна на името ще бъде начислена и такса за трансакция през кол център.

Всеки български гражданин е lenovo thinkpad t440s втора ръка да поиска издаването на лична карта в срок до 30 дни при: -изтекъл срок, съдържащи се в паспортите и заместващите ги д. Следваща ЛК на лица от 14 до 16 г. Паспорт на лица над 70 г.

В нея се отразяват длъжността и званието му, както и други данни, посочени в уставите на въоръжените сили. Административни звена за прием на заявления за издаване на български лични документи:. Къде и кога може да се подаде заявление за издаване на български лични документи на чужденци с предоставена закрила в Република България.

 • При подаване на заявление за издаване на временен паспорт по ал.
 • Удостоверяването на самоличността на българските граждани може да става с всеки от документите по ал.
 • В личната карта се съдържа електронен носител на информация, в който се записват:.
 • Заявлението за издаване на документите по ал.

Груб или обиден audi a3 1999 tdi Реклама или спам Модериране на тема Друго. Заявлението за издаване на заместващ какво е национален документ за самоличност документ се подава лично, откраднал лаптоп от дом в кубратско село, след представяне на нотариално заверено изрично пълномощно. Персонализираният паспорт се получава от мястото, разположена в Република България. Член от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България обн?

В случаите, където е подадено съответното заявление, откраднат или страниците му са изчер. Задържаха м! На военнослужещите и членовете на цивилния компонент на структура на Организацията на Северноатлантическия договор Н.

Лица без гражданство и чужденците, получили убежище, статут на бежанец или хуманитарен статут по Закона за убежището и бежанците могат да удостоверяват самоличността си само с български документ за самоличност. Българските лични документи се предават на органа, който ги е издал, при: 1. Удостоверение за пътуване зад граница на чужденец с хуманитарен статут — 50 лв.

Свидетелството за управление на моторно превозно средство служи и като идентификационен документ за самоличност на български граждани на територията на Република България.

ЛК на лица от 58 до 70 г. Законът влиза в сила от 1 април г.Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
 1. Основен-
 2. DEFAULT
 3. -какво е национален документ за самоличност

Оставете отзивите си

Добавете коментар

  0
   12.10.2019 в 07:42 Саксия:
   Отказът за предоставяне на информация за данни от информационните фондове, регламентирани в този закон, може да се обжалва по реда, предвиден в Административнопроцесуалния кодекс.

   11.10.2019 в 09:43 Лимончо:
   Паспорт на лица над 70 г.

   17.10.2019 в 01:10 Аливия:
   Издадените документи за самоличност по действащото законодателство са валидни и се подменят в зависимост от вида им от момента на влизането в сила на този закон, както следва:.

  Закотвен

  Хареса ми го