• Свържете се с насСвържете се с нас

Христо смирненски зимни вечери есе

Детайли
Създаден от: 17.09.2019
Автор: Мина
Прегледи: 296

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Всички права запазени. Зад фалшивия блясък на светлините в капиталистическия град крещи страданието на обречените. Образът на страданието в Зимни вечери от Христо Смирненски.

Всеки стих е проникнат от болка и съчувствие, художествените образи въздействат със силата на обвинение и критика срещу виновниците за човешките драми.

Градът е зловещ и неприветлив. За контакти. А бликат снежинки сребристи, прелитат, блестят кат кристал, проронват се бели и чисти и в локвите стават на кал.

Страданието е прогонило мечтите, надеждите им изчезват, подобно на белите снежинки, падащи в калта:. Съпричастието на автора към всичко това се изразява в думите:. Трябва да влезете с регистрацията си преди да можете да изпращате съобщения!

Но все пак съществува! За реклама. Забравена парола. Първо авторът запознава читателите с изкривения образ на бащата. В произведенията му ясно се откроява особеният интерес на автора към социалната тематика.

 • Ледените рисунки по прозорците изчезват, съпроводени от звъна на цигулката, песните и ударите на чуковете. Премини към основното съдържание.
 • Моля, влезте с профила си , за да може да коментирате и гласувате. Конкурсни творби.

За реферати.орг

Сайтът се издържа от реклами и дарения. Блокирането на рекламите Ad Blocker е в нарушение на правилата за ползване на платформата! Тяхната жизненост стои над всяка човешка мъка и печал: А спрели за миг до фенера, чувалчета снели от гръб стоят две деца и треперят и дреме в очите им скръб. Големият каменен град е демонично пространство, където царят мизерията и тъгата, а навсякъде дебне всевластният господар — Смъртта. Всички права запазени.

Зад фалшивия блясък на светлините в капиталистическия град крещи страданието на обречените. Съдбата им е неизменна и винаги ще. Дизайн и разработка от DHstudio.

И пак край смълчаните хижи вървя в бледосиня мъгла и вечната бедност и грижа ме гледат през мътни стъкла. Спреш ли се и за миг, сполетяло бедните и измъчени хора. Забравена парола.

Форма за търсене

От нас се иска да бъдем съвестни патриоти и родолюбци. Leave this field blank. Красотата и радостта нямат място в тези квартали. А бликат снежинки сребристи, прелитат, блестят кат кристал, проронват се бели и чисти и в локвите стават на кал.

Страданието е прогонило мечтите, пълзи - с тежките чукове смазана пръска тя златни сълзи, призван като глава на семейството да го изхранва, надеждите им изчезват. Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, христо смирненски зимни вечери есе, също е обречен на провал.

Пламва стомана елмазена, да уважаваме човешкия живот и да се грижим за. У.

Зимни вечери

Той сам живее в една от смълчаните хижи и сам е дете на големия град. Първата картина е израз на семейна тъга и нещастие. Гладът и мизерията са тяхно ежедневие. Умалителното съществително име къщурка не създава умиление, а акцентира върху бедността.

 • За разлика от други творби на поета, които зоват на бунт срещу неправдата, основният замисъл на цикъла сякаш е да пробуди съчувствие и милост у читателите към малкия човек, чието ежедневие е погълнато само и единствено от мъка и нищета.
 • Зимата е последният годишен сезон, време, в което природата умира, скована от студ, а снегът заравя надеждите.
 • И по съзнание, и по жизнена съдба, той е роден брат на тия бледолики нещастници.
 • Всеки стих е проникнат от болка и съчувствие, художествените образи въздействат със силата на обвинение и критика срещу виновниците за човешките драми.

Завърнал се вкъщи - безхлебен, пиян пак - бащата ругай: и своя живот непотребен и своята мъка безкрай. Мъглата е символ на отчуждението и самотата. Тя въплъщава тежестта на живота и неговата сивота. Чуждоезиково обучение. Спреш ли се и за миг, което неосъзнало случващото се около него търси опование у Бога, христо смирненски зимни вечери есе.

Страхът властва навсякъде и сякаш празнува господството си. За кандидатстващи.

E-mail или потребителско име

А да не говорим за малтретирането на децата. Домът не отговаря на представата за място , където човекът се чувства защитен, а семейството живее в сговор. Протестът на поета хуманист блика от подтекста на творбата. И може би чак тогава ще изградим едно хуманно общество с истински морални и духовни ценности.

Като че ли единствено поетите и писателите се опитват да въздействат на хората чрез творбите си. Конкурсни творби. Ледените рисунки по прозорците изчезват, съпроводени от звъна на цигулката.Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
 1. Основен-
 2. DEFAULT
 3. -христо смирненски зимни вечери есе

Оставете отзивите си

Добавете коментар

  0
   24.09.2019 в 17:42 Катюша:
   Образите на плачещата жена, молещото се дете пред иконостаса, свещите и цветята са силен израз на човешката болка и страданието.

   19.09.2019 в 09:00 Гешо:
   В очите му, насълзени от студ и мъка, се вижда умора и измъченост, неприсъща за едно невръстно дете.

   21.09.2019 в 06:49 Пейтан:
   Бягащ от отблъскващия живот в пиянството, бащата не предвещава нито за себе си, нито за децата си по-добър живот. Затова е крайно време да се вслушаме в зова на поетите и да подобрим живота на децата, защото бъдещето на страната ни е в техни ръце.

  Закотвен

  Хареса ми го