• Свържете се с насСвържете се с нас

Закон за съсловната организация на ветеринарните лекари в българия

Детайли
Създаден от: 03.06.2019
Автор: Стиляна
Прегледи: 872

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Никой ветеринарен лекар не е длъжен да убие здраво животно, освен ако не му бъде заповядано от висшестоящи органи. През , и г. Назначаване на персонал.

Да е сигурен, че ветеринарните лекарства се използват отговорно, особено за продуктивни животни използвани за храна. Тези, които не са практикували известно време или сменят специалността, трябва да минат през подходящо обучение, за да са компетентни да извършват съответната дейност.

В тримесечен срок от влизането в сила на закона избраните областни съвети на областните колегии на национална среща определят датата за провеждане на учредителното събрание на БВС. Грижа за пациентите във ветеринарната практика. Начина, по който се приемат оплаквания, и също биха могли да предоставят информация за пълните условия на практиката. Кодексът за добра ветеринарномедицинска практика има задължителен характер за всички ветеринарни лекари, които членуват в БВС, и информативен за ветеринарните лекари, които не упражняват професията си или са служители в държавната администрация, осъществяваща контрол върху ветеринарномедицинската практика.

Ветеринарният лекар трябва да бъде готов да обсъжда оплакванията и жалбите на клиентите си с тях. Колегиалната юрисдикция постановява, когато сме единни и отстояваме принципите, се реализира само с конститутивен. Ще ги решим само тога. Защитата срещу нарушен! Председателят на националния съвет: 1. Регистрирани подковачи и др.

 • Членство, права, задължения. Да е предпазено от нараняване или заболяване.
 • Информацията трябва да включва:.

Следвайте ни

Домашни посещения. Ветеринарният лекар не трябва да предизвиква страдание на пациента чрез: a ненужни наранявания; b прекомерни рестрикции за ограничаване на естественото му поведение; c неосигуряване на подходящо обезболяващо; d пренебрегване. Областните комисии се избират на самостоятелно правно основание от областните колегии и не се назначават от Националната комисия. Цитираният текст е съпоставим с чл. Цветков Вижте нашите варианти и цени за абоннамент Затвори.

 • Глава трета. Ветеринарните лекари обаче имат привилегията да облекчат страданията на животните по този начин чрез евтаназия в подходящи случаи.
 • Вход за членове:. Последният трябва да се оттегли, когато титулярят поеме задълженията си, и да го информира за цялата дейност, която е извършил в негово отсъствие.

Българският ветеринарен съюз е независима, самоуправляваща и саморегулираща се организация. Ако трудностите не могат да бъдат решени, не е налице предпоставката по чл! Трябва ясно да се разграничава личното мнение и политическите убеждения от установения факт. Член 32 се изменя така: "Чл. Раздел II. Тоест, клиентът може да се обърне към БВС.

Членството на ветеринарни лекари, които не упражняват професията си, е доброволно. В редки случаи това може да е необходимо от клинична гледна точка. Завявам, ясно и категорично, че Българският ветеринарен съюз е независима, самоуправляваща се, самофинансираща се организация и няма да търпи, каквито и да са заповеди от изпълнителен директор или министър, които противоречат на нашите интереси.

Нормативна база 1. Стопанинът е в правото си да определи съдбата на неговото животно. Първостепенна задача на ветеринарния лекар е да облекчи страданията на животните, както и неговите желания. Ветеринарните лекари носят административно-наказателна отговорност за неизпълнение на посочени в чл. Да не е жадно и гладно.

Телевизия АГРО ТВ

Нормативна база. Член 38 се изменя така: "Чл. Да уважава клиента и да съблюдава професионалната етика.

Членовете на БВС са длъжни да: 1. Член 39 се изменя така: "Чл. Ветеринарният лекар отпада от регистъра при:! Областните комисии се избират на самостоятелно правно основание от областните колегии и не се назначават от Националната комисия. Продължаващо професионално обучение. Ветеринарната практика е сборът от ветеринарен лекар, клиенти и техните паци.

Отговорности към пациентите 1.

Навсякъде в закона думите "животни компаньони" се заменят с "домашни любимци". Част 2. В тази вр. Ветеринарният лекар трябва: 1.

Националната ветеринарномедицинска служба и РВМС информират изпълнителите за всички промени, свързани с мерките по програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните и държавната профилактична програ.

Отговорности към колегите. Този ден - 14 декември е важна дата за ветеринарномедицинската професия у .Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
 1. Основен-
 2. DEFAULT
 3. -закон за съсловната организация на ветеринарните лекари в българия

Оставете отзивите си

Добавете коментар

  0
   05.06.2019 в 16:37 Руденко:
   Информация за грижите по вътреболничното лечение на пациентите. Когато орган упражни административни правомощия, които не са му възложени или разшири възложени правомощия, той действа в същото качество при липса на компетентност.

  Закотвен

  Хареса ми го