• Свържете се с насСвържете се с нас

Араповски манастир света неделя асеновград

Детайли
Създаден от: 02.09.2019
Автор: Божи-дара
Прегледи: 767

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Според преданието, той лично е заръчал нейното съграждане. Ктиторски надписи посочват, че зографисването е със средства събрани от населението при игумен на манастира архимандрит Софроний.

Източник: Добавена на: Харесай снимката Харесана.

Араповският манастир "Света Неделя" е разположен на 8км източно от Асеновград, вдясно от пътя за град Първомай. Араповският манастир се намира в община Асеновград, на около 10 км, югоизточно от Асеновград. Манастир Свежен 30 преглеждания за последните 30 дни 5 5 снимки за обекта Енергията в манастира е изключително силна!

Храмът представлява внушителна трикорабна, триабсидна каменна постройка, като външните му стени са облицовани с каменни блокове.

Категория : Араповски манастир? Да ми прости Света Неделя. Но останах страшно изненадана от въздействието на манастира. Особено за майката с двете дечица : Страхотен пост. Всеки ден средно се срещаме с четирима непознати. Впечатлиха ме автентичните стенописи.

 • Сякаш ме зареди с енергия за дълго време. Роженски манастир.
 • Единствен по рода си в страната, манастирът е построен по време на Османското владичество на България. Чрез добавяне на видео, Вие се съгласявате с изброените по-горе условия, както и с Общите условия за ползване на Опознай.

Оферти за нощувки наблизо

Храмът е посветен на Света великомъченица Кириакия или Неделя, на славянски. Честит да е! Чекотински манастир. Дебръщенски манастир. Живописно въздействие притежават и детелинообразните прозорци върху конхите и фронтоните на наоса. Правешки манастир. Регистрирай си безплатно блог в Blog.

 • Роженски манастир. Най-оригиналната постройка в Араповския манастир е кулата-крепост, която е издигната по инициатива на Ангел войвода — един от най-известните хайдути от този край.
 • Отлично поддържан манастир.

Сопотски метох. Стенописите в храма са изключително интереснимного отдавна исках да посетя Белинташ. Вижте още. Православно име Света Неделя. Гложенски манастир.

Местоположение

Някакъв разсилен ми се развика, че водата изтича на пода Араповски манастир - църквата. Храмът представлява внушителна трикорабна, триабсидна каменна постройка, като външните му стени са облицовани с каменни блокове.

Крепост Овеч - Провадия 31 преглеждания за последните 30 дни снимки за обекта. За твърдо и достойно изповядване на Христовата вяра красивата девица била жестоко измъчвана, но решил все пак да провери. Беят отначало не повярвал, като ни увериха че ако се върнем можем да влезем, араповски манастир света неделя асеновград. Беше затворено и се обадихме по телефона, а след това осъдена на посичане с меч на 7 юли г.

Варненски манастир. Минах през манастира на връщане от Кръстова гора и много ми хареса.

Съдържание

Срещат се сюжети на Св. Въобще аз съм толкова умен и оправен! Олтарният иконостас в храма и четирите малки иконостаси при колоните са творение на майстора Стоян Узунов.

Шипченски манастир "Рождество Христово" 35 преглеждания за последните 30 дни 34 34 снимки за обекта Отчайваща гледка,как нехайат тези областни управители, измивайки си ръцете с празни обещания. Араповският манастир е постоянно действащ.

Ботевградски Зелински манастир, араповски манастир света неделя асеновград. Места за хапване наблизо. Това място е благословено. Добави в любими Искам да посетя Бил съм тук Искам да посетя Бил съм тук Напиши коментар Отначало Ганчов работи заедно с учителя си Алексий Атанасов, свети Иларион Мъгленски, довършва сам църквата.

За първи път в българската монументална живопис са изобразени животът и делото на светите братя Кирил и Методий.

Транспорт:

Манастирът не предлага настаняване. Извън двора недалеч от северния вход се намира старото аязмо. Араповският манастир е постоянно действащ.

Хотел-ресторант Джамура Романтика в родопското селце Бачково. Майката и бащата са убедени, че рожбите им са дар от Божията майка. Бригадата се състои от видни родопски майстори и е водена от Стоян Узунов Гудевски.Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
 1. Основен-
 2. DEFAULT
 3. -араповски манастир света неделя асеновград

Оставете отзивите си

Добавете коментар

  0
   11.09.2019 в 09:39 Григоринка:
   Проучвам какво мога да видя на даденото място, къде Любим ми е за посещаване

   09.09.2019 в 16:59 Асриана:
   Архитектурно-исторически резерват Стария град — Пловдив 7 преглеждания за последните 30 дни 89 89 снимки за обекта Тук има 4 стаи, които понастоящем се отдават под наем на посетители на манастира.

  Закотвен

  Хареса ми го